II. TTO Farkındalık ve Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

"Bilgi ve Teknolojinin Yolu TTO’dan Geçiyor"

Üniversitelerden endüstriye lisanslanmış ürünler hem ekonomiye hem de ulusal işgücüne olumlu katkılar sağlamaktadır. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin "Girişimci Araştırma Üniversitesi" olma yolundaki hedefine katkı sağlayan Teknoloji Transfer Ofisi çalışmalarına hız kazandırdı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Özgür Seydibeyoğlu Genel Koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan’ın da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıyı Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Prof.Dr. Turan Gökçe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bumin Nuri Dündar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof:Dr.Tijen Kaya Temiz, akademisyenler izledi.

“İnovasyona Dayalı Ar-Ge Projeleri Hayata Geçirilmeli”

Açış konuşmasıyla katılımcılara seslenen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, üniversite olarak iş dünyası ile çıktıları sanayide kullanılabilecek inovasyona dayalı Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesini sağlayarak; başarılı üniversite-sanayi işbirlikleri kurmayı hedeflediklerini kaydetti. Prof.Dr. Akhan,  “Bu kapsamda akademisyenlerimizin sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübenin iş dünyasının ihtiyaçları ve deneyimi ile birleştirilerek ülke ekonomisine kazandırılması öncelik taşımaktadır. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet öncesinde iş dünyasını daha yakından tanıması,  iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarından yola çıkılarak bölümlerindeki bitirme proje çalışmalarının uygulamalı olarak yapılması gibi iş sonuçları da hedeflenmektedir. Bilgi ve teknolojinin üniversitede geliştirilmesine yardımcı olunması amacına yönelik kurulan ofisimizden beklentimiz oldukça yüksek” şeklinde konuştu. Prof.Dr. Akhan özellikle “Orta Teknoloji ve Orta Gelir Tuzağı’nı” anlattı ve ülke olarak bunu aşmanın yolunun TTO’larımız ve üniversitelerimiz olduğunu belirtti.

Ofisin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Genel Koordinatör Doç.Dr. Mehmet Özgür Seydibeyoğlu, nisan ayından beri desteklenen faaliyetler, etkinlikler, yer alınan proje ortaklıklarını aktardı.

“TTO Gençlerle Daha Güçlü”

Doç.Dr. Seydibeyoğlu, TTO bünyesinde kurulan Genç Mucitler Topluluğu’nun tanıtımını da gerçekleştirdi. Yine TTO ekibine destek veren Genç Girişimciler Topluluğu da sunumla katıldılar.

TTO Firma Kayıt Sistemi’nin Önemi

Farkındalık Tanıtım Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Elif Deniz ise  ‘Farkındalık ve Tanıtım’ anlamında Öğretim Üyelerini Neler Bekliyor? başlığında bir sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Deniz, öğretim üyelerine hangi alanlarda katkılar sağlanıldığına, özellikle öğretim üyeleri ve sanayiciler için geliştirilen TTO Firma Kayıt Sistemi'nin ve TTO kapsamında sunulan desteklerin önemine değindi.

Pamukkale Teknokent Yöneticisi Hüseyin Karakuş da ‘Teknokentler, Avrupa ve Türkiye'den TTO Örnekleri’ hakkında bilgi verdi. TTO'lardan Teknokent'lere geçiş avantajlarını aktaran Karakuş,  Avrupa ve Türkiye'den yapılan ziyaretler neticesinde görülen çeşitli TTO örneklerinin incelenerek Türkiye'de nasıl daha iyi organize olunabileceğinden bahsetti.

TTO bünyesinde gençlerin de katılımcı olması için oluşturulan, Genç Mucitler Topluluğu temsilcisi Çağlar Erdem ile Genç Girişimciler Kulübü temsilcisi Görkem Şaman da kulüpleri kapsamında yapmayı planladıkları faaliyetleri anlattı. Öğrencilerin katılımıyla, öğretim üyesi-öğrenci irtibatının güçlenerek farkındalık oluşturulması için hedefler ortaya konuldu.