İKÇÜ TTO Haber Bülteni / Ocak 2017

- Girişimcilik Ekosistemi Toplantısı İçin Atılım'daydık
- Dönmez Debriyaj İle İşbirliği Protokolü İmzalandı
- Şanlı Eczacılık ve Sun Tekstil'den İKÇÜ TTO Ziyaretleri
- ÜSİ Toplantıları: Totomak Ar-Ge Ekibi İKÇÜ TTO'daydı!

- AB Proje Ağlarında Yer Almaya Devam Ediyoruz

Avrupa Birliği destekli "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi II" çerçevesinde İzmir'de düzenlenen çalıştaya İzmir üniversitelerini temsîlen davet edildik. Davete İKÇÜ TTO'yu temsîlen aynı zamanda Sürekli Eğitim Merkezi'nin de müdürlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Tolga Şentürk katılırken farklı ağlardan çeşitli uzmanlar da katılım sağladı. Perşembe gününe kadar sürecek olan etkinlikte Hayat Boyu Öğrenme Ulusal Eylem Plânı'nın geliştirilmesi için uzman ekipler takım çalışması yaparak katkı sunmaya devam ediyorlar.

- İKÇÜ TTO'dan AB Projelerinde Yeni Adım

İKÇÜ TTO öncülüğünde hazırlık çalışmalarına başlanan bir başka AB projesi de ulusal çapta sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve daha gelişkin yetilerle donatılması amaçlarını kapsıyor. Bu bağlamda projenin ana hatlarını belirlemek için bir araya gelen ekipte İKÇÜ TTO ofisinin yanısıra İKÇÜ SEM ve Ege Üniversitesi'nden öğretim üyesi Sayın Güngör Arkış da bizimle birlikteydi. Güngör Arkış hocamızın daha önce yürütücülüğünü yapmış olduğu çocuk üniversitesi çalışmalarını dinlerken çocuk hakları ve koruma derneklerinin faaliyetleri ön plâna çıktı. Detayları netleştikten sonra başvurulacak olan bu proje de alındığı takdirde İKÇÜ TTO, başvurusu yapılan iki Horizon2020 AB projesinin yanısıra iki de yürüyen bakanlık kaynaklı AB projesi içerisinde yer almış olacak.

- Girişimcilik Ekosistemi Toplantısı İçin Atılım'daydık

19 Ocak'ta Atılım Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleşen 'BİGG-Atılım Lansman ve Kapasite Geliştirme Toplantısı'na İKÇÜ TTO'yu temsîlen modül sorumlusu öğretim üyelerimizden Yrd.Doç.Dr. Emel Sokullu katılmıştır. Girişimcilik ekosistemini anlamak, ürün odaklılıktan müşteri odaklılığına geçiş, iş modellemesi, finansal altyapılar ve rehberlik ve ağ oluşturma gibi konu başlıklarının ele alındığı toplantıda üniversitedeki fikir ve buluşların ticarîleşme ve şirketleşmeye varan süreçleri masaya yatırılmıştır. Gayet verimli geçen toplantıdan sonra Sayın Emel Sokullu, İKÇÜ TTO ekibiyle tecrübe paylaşımında bulunurken şirketleşme ve girişimcilik faaliyetlerinin önemine değinmiştir.

- Dönmez Debriyaj İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

Proje ve sektörel bazlı ikili işbirliklerini kesintisiz sürdüren Dönmez Debriyaj firması ile İKÇÜ TTO arasında bugün ikili bir işbirliği protokolü imzalandı. İKÇÜ TTO ofisinde çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi verilen firma ar-ge ekibine daha sonra üniversite laboratuvarlarımız gezdirilirken laboratuvar uzmanlarımız tarafından cihazlarımız detaylıca tanıtıldı. TTO Koordinatörü Doç. Dr. M.Özgür Seydibeyoğlu, üniversitemize yalnızca 10 dk. mesafede bulunan AOSB firmaları için cazibe merkezi haline gelen çalışmalarımızın ve sunulan hizmetlerin ikili işbirliklerinin önünü daha da çok açacağının altını çizdi. Önümüzdeki dönemde yeni işbirliği protokolleriyle farklı sektörden firmaları bir araya getirme ve üniversite-sanayi işbirliği dinamizmini kazandırma faaliyetlerimiz ivmesini arttırmış bir şekilde devam edecektir.

- Şanlı Eczacılık ve Sun Tekstil'den İKÇÜ TTO Ziyaretleri

Sanayinin ilaç ve eczacılık alanında önde gelen firmalarından Şanlı Eczacılık Ar-Ge birimi yetkilileriyle Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerimizin bir araya geldiği etkinlikte ikili işbirliği adına geliştirilebilecek projeler masaya yatırılırken sektörün karşılaştığı problemler de ayrıca müzakere edildi. Üniversitemizin merkezî araştırma laboratuvarlarını gezen Ar-Ge ekibine üniversitemiz uzmanları eşliğinde mevcut olan cihazlar ve işlevleri hakkında bilgi verildi. Günün sonunda yakın işbirliği ve beraber çalışma konularında mutabık kalınırken bir sonraki toplantının firmanın tesislerinde yapılması kararı alındı.

Öte yandan aynı gün içerisinde Torbalı Sanayi Bölgesi'nden Sun Tekstil Ar-Ge birimi mühendislerinden Sayın Dr. Güneş Sayıt'ı da İKÇÜ TTO ofisimizde ağırladık. Sun Tekstil ve İKÇÜ TTO işbirliğiyle yapılabilecek Avrupa Birliği projeleri konuşulurken mühendislik öğretim üyelerimizle ürün geliştirme proseslerinde ne gibi destekler sunabileceğimizin de bilgisi verildi.

- ÜSİ Toplantıları: Totomak Ar-Ge Ekibi İKÇÜ TTO'daydı!

İAOSB'de bulunan ve Meksika/Türkiye lokasyonlarında küresel pazara üretim yapan Totomak A.Ş. firmasının 2011 yılından bu yana faaliyette bulunan Ar-Ge Merkezi ekibini üniversitemizde ağırladık. İKÇÜ TTO ofiste gerçekleşen ortak proje hedefli üniversite-sanayi işbirliği toplantısına üniversitemizin Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölüm başkanları ve öğretim üyeleri aktif katılım sağladılar. İkili işbirliklerinin temellerinin atıldığı toplantıda Ar-Ge ekibinin sunduğu proje başlıkları üzerine üniversitemiz öğretim üyeleri kendi uzmanlık alanları bağlamında fikir ve görüşlerini sunarken proje safhalarının belirlenmesi ve ikili işbirliğinin geliştirilmesi adına bir takvim belirlendi.