İKÇÜ TTO Haber Bülteni / Eylül 2016

İKÇÜ TTO HABER BÜLTENİ
EYLÜL 2016

- Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Yeni Reform Paketinin Tanıtımı Yapıldı
- Üniversitemizden Akademisyenlere Patent Başvuru Desteği !
- EGEKOBİDER Başkanı Fettah Güventürk'ü Misafir Ettik
- İKÇÜ Öğretim Üyelerine Patent Desteğinde Yeni Adım
- Kümelenme Faaliyetleri İle İlgili Dr. Haktan Sevsay'ı Misafir Ettik

- Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Yeni Reform Paketinin Tanıtımı Yapıldı

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nca yeni açıklanan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri teşvik ve destek paketi yeni mevzuatında ne gibi iyileştirmeler ve geliştirmeler yapıldığının gerçekçi örneklemelerle sunumunun yapıldığı toplantıda İKÇÜ TTO ekibi olarak biz de yerimizi aldık. Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Sayın Doç. Dr. İlker Murat Ar'ın derinlemesine detaylarını anlattığı yeni paketle birlikte gelen gelişmeler yakın zamanda kurulması planlanan Kuzey İzmir TGB ve içinde yer alacak firmalar için bir kat daha önem kazanırken bunun yanısıra üniversite-sanayi arasındaki işbirliklerini hangi boyutlarda arttıracağının da altı çizildi. Ekim ayının hemen başında planlanan İKÇÜ TTO Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Pakedi Bilgilendirme Toplantısı çok yakında yine web sayfamız aracılığıyla duyurulacaktır.

- Üniversitemizden Akademisyenlere Patent Başvuru Desteği !

Akademisyenlerimizin, buluşlarını koruma altına alma ve ürüne dönüştürerek ticarileştirme sürecinde BAP desteği ve TTO yardımıyla maddi ve teknik destek sağlayan önemli bir projenin hayata geçirilmiş olduğunu bilgilerinize sunmak isteriz. Başvurular TTO tarafından alınacak, incelemeler ve gerekli formların hazırlanması ile BAP komisyonuna iletilecektir. Üniversitemiz tarafından akademisyenlerine sağlanan Patent Başvuru Desteği, TÜBİTAK 1602 patent desteği ile birlikte kullandırılacaktır. Süreç Şekil-1’deki gibi yürütülecektir;

- EGEKOBİDER Başkanı Fettah Güventürk'ü Misafir Ettik

Geçtiğimiz yıl EBSO Meclis Başkanı, AOSB Yönetim Kurulu Üyeleri gibi 40'ın üstünde sanayi firması yöneticisi ve sivil toplum kuruluşlarını İKÇÜ TTO evsahipliğinde bir araya getirmemizde büyük emeği geçen EGEKOBİDER Başkanı Sayın Fettah Güventürk'ü yeni sezonla birlikte yeni ofisimizde ağırladık. EGEKOBİDER - İKÇÜ TTO ortaklığıyla üniversite-sanayi işbirliği alanında yeni sezonda neler yapabileceğimizi konuşurken her hafta bir sanayi firması yöneticisi yahut Ar-Ge departmanı çalışanları ağırlayarak sektörel olarak ilgili öğretim üyelerimizle bir araya getirme kararı aldık. Önümüzdeki haftadan itibaren öğretim üyelerimize haftalık toplantı takvimlerini açıklamayı planlamaktayız.

- İKÇÜ Öğretim Üyelerine Patent Desteğinde Yeni Adım

İKÇÜ TTO ve Destek Patent yetkilileri arasında fikri mülkiyet alanında teknik destek alımına yönelik bir görüşme gerçekleştirildi. Destek patent yetkililerine akademisyenlerin çalışmaları ve sanayi ile yapılan projeler sonucu patent başvurusu yapılmasına karar verilen buluşların başvuru süreci hakkında bilgi verildi. Üniversitelerde fikri mülkiyet yönetimi konusu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

- Kümelenme Faaliyetleri İle İlgili Dr. Haktan Sevsay'ı Misafir Ettik

Kümelenme faaliyetleriyle ilgili daha önce Manisa OSB'de kalıpçılık sektöründe onlarca küçük ve orta ölçekli firmayı biraraya getirerek bu alanda uzmanlaşmış Dr. Haktan Sevsay ile Kuzey İzmir bölgesini içine alacak şekilde İKÇÜ etrafında nasıl bir kümelenme projesi gerçekleştirebileceğimizi konuştuk. Birtakım sektörel analizler ve haritalandırma yapıldıktan sonra üniversitemiz üzerinden bir proje ile hayata geçirilmesi düşünülen bu kümelenme fikrinin geliştirilmesi için bir toplantı takvimi oluşturulmasında mutabık kaldık. Rektör Danışmanı Doç. Dr. Serhat Burmaoğlu ile İKÇÜ TTO Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Seydibeyoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda Manisa OSB'de yaptıkları kümelenme faaliyetleri hakkında detaylı bilgi vererek örneklerle açıklayan Dr. Haktan Sevsay'a İKÇÜ TTO ekibimiz üniversitemizdeki üniversite-sanayi işbirliklerinden ve TTO faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdi.